Boşanma Kararı Nasıl Tebliğe Çıkartılır?
Boşanma Kararı Nasıl Tebliğe Çıkartılır?
Boşanma Kararı Nasıl Tebliğe Çıkartılır. Aile Mahkemelerinde görülen anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davalarının sonucunda olumlu veya olumsuz bir karar verilmektedir. Davacının davasını ispatlaması sonucunda davanın kabulüne karar verilir veya aksi durumda davanın reddine karar verilebilir. Davanın kabulüne karar verilmesi durumunda tarafların boşanmalarına şeklinde karar verilmektedir. Boşanma davasının sonuçlarının tümünün değerlendirildiği belge ise gerekçeli karardır. Boşanma kararının yazılmış olmasıyla davalı ve davacı çiftler boşanmış sayılmazlar bunun için gerekçeli kararın tebliğe çıkartılması gereklidir.
Boşanma kararı verildi ne yapmamız lazım.?
Aile Mahkemesince duruşmada iken tarafların yüzüne karşı boşanma davasının kabulüne veya reddine şeklinde açıklama yapıldıktan sonra karar verilmiş demektir. Ancak mahkemece bu işlem yapıldıktan sonra 1 ay içerisinde neden böyle bir karar verildiğini, eğer dava kabul edilmiş ise neden kabul edildiği ve sebepleri, dava reddedilmiş ise aynı şekilde neden reddedildiği ve bunun sebeplerinin yazılı olarak bulunacağı gerekçeli karar belgesini düzenlemek zorundadır. Boşanma kararı verildi ve gerekçe karar belgesinin oluşturuşmuş olması çiftlerin boşandığı veya boşanma işleminin gerçekleştiği anlamına gelmemektedir. Bir çok çift bu şekilde boşandığını zannederek uzunca bir süre işlemleri yapmadığı bilinen bir gerçek olup, mağdur olunmaması için yapılması gereken işlemler şu şekildedir.
Boşanma kararı verildi ne yapmamız lazım. Boşanma kararı verildikten sonra ilgili mahkemeye fiilen başvurarak veya avukatınız aracılığıyla bir dilekçe göndermeniz gerekir ve dilekçenizde gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesini istemeniz gerekmektedir. Bu işlemi yaptığınızda ilgili mahkeme görevlileri tarafından gerekçeli karar taraflara PTT aracılığıyla veya kanunda uygun görülen diğer yöntemlerle tebliğ işlemi yapılacak olup, akabinde itiraz süresinin geçmesiyle birlikte boşanmaya ilişkin kararınızda kesinleşme işlemleri yapılarak kararınız nüfus müdürlüğüne gönderilecektir. Kararınız nüfus müdürlüğüne gönderildikten sonra tamamen boşanma işlemleri gerçekleşmiş olup, artık Bekar olarak nüfusta belirtilecektir.
Hızlı Boşanma İşlemleri Nasıl Yapılır.
Yukarıdaki Yazımı Boşanma Kararının Nasıl Tebliğe Çıkarılacağını ve Boşanma kararı verildiyse ne yapılması gerektiğini yazmış bulunmaktayız. Yazımızda boşanma kararının tebliğinden sonra itiraz süresi geçtikten sonra boşanma kararının kesinleştirilerek nüfus müdürlüğüne gönderileceği belirtilmiştir. Belirtilen bu itiraz süresini beklemeden hızlı olarak boşanma işlemlerinin nasıl yapılacağına değineceğiz. Öncelikle itiraz süresi hali hazırdaki kanunda Aile Mahkemelerine ait kararlar için 2 hafta olarak belirtilmiştir. Bu 2 haftalık süreyi beklemen hızlı boşanma işlemlerini yapabilmek için öncelikle yine mahkemeden kararı tebliğ almamız gerekmektedir. Tebliğ alınması için yukarıda belirtmiş olduğumuz işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Mahkemece tarafımıza tebliğ işlemi yapıldıktan sonra davalı ve davacı taraf ayrı ayrı olarak mahkeme kararına herhangi bir itirazlarının bulunmadığını ve mahkeme kararına itiraz etmediklerini belirtir bir dilekçe sunmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra sonucu etkilemese bile mahkeme kararının kesinleşmesini de isterse belirtebilirler. Böylece mahkemeye kararlarına karşı itiraz etmediğimizi bildirmiş oluyoruz. Bu suretle de belirtilen 2 haftalık süre beklenilmeden karar üzerinde hemen gerekli işlemler yapılarak nüfusa gönderilmeye hazır hale gelebilmektedir. Bu şekilde hızlı boşanma işlemlerini tamamlamış olabilirsiniz.
Her zaman bir avukatın hukuki bilginden faydalanmak suretiyle yardımından yararlanmanız önerilmektedir.